Informes pericials topogràfics: Què són i quan són necessaris

Pot ser que estiguis pensant a sol·licitar un informe topogràfic, o que el teu advocat t’hagi parlat de fer aquest tipus de document. Pot ser que no sàpigues molt bé què són aquests informes pericials ni per a què s’usen. Doncs bé és un document elaborat per un expert topogràfic i que servirà com a prova en un procés judicial. La informació que apareix en aquest document ha de ser divulgativa, és a dir, que sigui comprensible per totes les persones que vagin a llegir l’informe. Ja que aquest tipus d’informació serà llegida pel jurat, advocats i el jutge, durant el transcurs d’un judici.

Perit de part i perit judicial

Quan s’elaboren informes pericials actuen dos tipus de perits: el perit de part i el perit judicial. Figures que ara t’explicarem.

  • Perit de part: és l’expert en la matèria triat per una de les parts perquè reforci la seva interpretació dels fets.
  • Perit judicial: és un expert que ha estat designat pel jutge per a la realització del document pericial. Per a la seva elecció es realitza un sorteig. Aquest professional ha de tenir una visió més objectiva del procés.


Quan és necessari un informe pericial topogràfic?

Aquest tipus de documentació és necessària per a la solució de conflictes, que els Tribunals no són capaços de resoldre a causa de les complexitats tècniques de la topografia. Pots demanar un dossier topogràfic per al teu judici si tens problemes amb: delimitació de propietats, llindars, mesuraments de finques i parcel·les, finques que tenen dobles immatriculacions registrals, localització de finques registrals i la relació amb les seves respectives parcel·les cadastrals, litigis relacionats amb servituds o planejament urbanístic, finques a fi d’expropiacions, etc.

A més, fem treballs per a ajuntaments, propietaris de finques, despatxos professionals i direcció d’obra, advocats. Per a aquests professionals hem executat labors de peritatge, aixecaments topogràfics, i comptem amb tecnologia avançada com a làser escàner.
En l’elaboració del dossier, el perit, en cap moment ha d’exercir de jutge, dictaminant una hipòtesi certa del que va ocórrer, sinó que simplement ha de descriure la zona de l’accident o on han ocorregut els fets, donant una explicació objectiva. De la mateixa forma, ni el jutge ni advocats han d’exercir de perits.

La nostra empresa Moll Topografia, forma part de la llista de perits del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya, a més, com a enginyers topogràfics també hem actuat com a perits de part. El que ens fa tenir una gran experiència en l’elaboració d’informes pericials. En la nostra web pots trobar alguns de judicis en els quals hem dut a terme la nostra activitat professional o posa’t en contacte amb nosaltres. Demana pressupost sense compromís, quedaràs satisfet amb el nostre treball!

Contacta amb nosaltres