Escáner láser 3d topografia: Què és i quins usos té?

És possible que hagis pogut sentir parlar sobre les impressores làser 3D, però saps què és un escàner làser 3D per a topografia? És un dispositiu molt similar quant al funcionament, però que compta amb aplicacions i utilitzacions diferents al mateix temps que variades. Gràcies a la seva gran precisió i a la seva alta tecnologia, el làser escàner és molt emprat en el camp de la topografia i la geografia. A continuació, des de Moll Topografia explicarem més a fons la utilitat i les característiques d'aquest aparell tecnològic dissenyat per a l'escaneig en 3D.

En què consisteix l'escàner làser topogràfic 3D?

Es tracta d'una eina d'anàlisi basada en la triangulació trigonomètrica per a capturar amb alta definició les dades de la forma en 3D d'un objecte o escena. La triangulació trigonomètrica s'aconsegueix amb la formació en triangle dels tres components principals de l'escaneig en 3D: làser, sensor i emissor. El funcionament és simple, la informació s'obté apuntant amb l'escàner làser l'objecte i posteriorment es captura el seu reflex, gràcies als seus sensors. Com a resultat, s'obtenen mesuraments precisos amb alta resolució i de manera ràpida. A més, a vegades, també pot captar-se el color de l'objecte escanejat.

Una altra dels seus avantatges enfront d'altres dispositius similars és la varietat d'escàners que existeixen en el mercat, incloent-hi formats portàtils, amb o sense contacte, de llum estructurada... Així mateix, les aplicacions de l'escàner làser 3D són molt diverses, ja que és un dispositiu tecnològic molt eficient. A més de destacar per la seva versatilitat, també cal assenyalar la seva personalització, la reducció de costos, la seva flexibilitat, les seves millores i aplicacions futures.

Aplicacions de l'escaneig làser 3D per a topografia

Com avançàvem abans, l'escaneig en 3D té nombrosos usos topogràfics: Gràcies al feix de llum produït pel làser de l'escàner, es poden obtenir dades concretes de les dimensions d'un objecte, però també d'un escenari. En el camp de la topografia, això es converteix en una gran eina de treball. És especialment útil en l'estudi de terrenys i en el traçat de possibles itineraris. També és sovint aplicat per a la localització de fonts de mineria pròsperes i per a la generació o aixecament de models digitals del terreny.

Així mateix, facilita la construcció d'infraestructures sobre el terreny, analitzant la situació geogràfica terrestre prèviament mitjançant aquest dispositiu.

Sens dubte l'escaneig en 3D és una revolució tecnològica en tots els aspectes i sectors. No obstant això, cobra major rellevància dins de la topografia. Quin ha estat l'aplicació que més ha cridat la teva atenció de l'escaner làser 3D per a topografia? Si vols saber més sobre tendències i novetats topogràfiques, no et perdis els pròxims articles del nostre blog en Moll Topografia. Dona'ls un cop d'ull!

Sin comentarios

Añadir un comentario