El làser escàner en la construcció

El láser escáner en la construcción

El làser escàner per a la construcció, és un element amb un ús creixent en els nostres dies. Aquest instrument ,és capaç de prendre dades de manera massiva aportant, al seu torn, una gran precisió. Per tant, és una eina summament eficient i polivalent que brinda resposta a les necessitats en el camp de l'arquitectura aplicada a la construcció

Aplicacions del làser escàner en la construcció

La presa de dades i els mesuraments inicials són passos fonamentals en l'arquitectura per a aconseguir un correcte disseny i bona planificació del projecte. De fet, aquest camp ha anat avançant amb el pas del temps fins a donar amb elements moderns com el citat làser, el qual brinda excel·lents solucions.

Partint de la presa de dades massiva, aquesta funció permet que puguem importar aquesta informació a l'ordinador i gestionar la mateixa des d'un punt de vista més tècnic, al que sumem un estalvi de temps en el pas d'aquestes dades. Així i tot, destaquem altres aplicacions destacades d'aquest làser:

- Creació de models BIM d'edificis existents. La presa de dades permet obtenir una gran quantitat d'informació i pot servir per a crear models d'edificis ja existents gràcies al model BIM. A partir d'aquest model, l'arquitecte pot realitzar el seu disseny i projecte per a presentar-lo posteriorment.

- Aixecaments topogràfics. EL làser escàner ha permès que passem d'una presa de punts discrets a la recollida de dades massives, ja que la informació que s'obté és molt major, a més de la posició dels resultats obtinguts en aspectes com les malles, les seccions o les superfícies.

- Assistència en el disseny d'estructures i tancaments. Aquest làser també permet tenir una major precisió en el disseny de tota mena d'estructures. De fet, hi ha ocasions en les quals els mesuraments són molt laborioses i costa trobar la precisió requerida. Per això, aquest làser ofereix la millor resposta en aquest sentit perquè permet crear un model entenent a les necessitats de cada client.

- Mesuraments i plànols. Hi ha ocasions en les quals, quan es realitza un projecte, falten plànols dels quals partir. Si a això li sumem la complexitat dels edificis i altres elements costosos, veiem que fa falta la presència del làser escàner per a actuar com a simplificador d'aquest procés gràcies a la precisió en la presa de dades.

En resum, usar el làser escàner aplicat al sector de la construcció resulta molt rendible tant en la part econòmica com en la funcional. A més, la presa de dades precises i ràpides fa que es converteixi en una font fiable per a començar a construir, estalviant en costos de recursos materials, humans i, per descomptat, de temps. Encara li queden dubtes sobre aquest tema? En Moll Topografia, utilitzem el Làser Escàner per a la realització dels nostres projectes a Barcelona i a nivell Nacional. No dubtis a demanar informació sense cap mena de compromís.